MČR Offroad Trial 17.-18.3. | Pístovské mokřady - jaro 2018 30.-31.3. | MČR Offroad Trial 14.-15.4. Kladno | MČR Offroad Trial 5.-6.5. |
MČR Offroad Trial 26.-27.5. Krnov | MSR+MČR Offroad Trial 23.-24.6. Valča, SK | EUROTRIAL Španělsko 27.-29.7. |
MČR Offroad Trial 8.-9.9. Milovice | MČR Offroad Trial 28.-29.9. Jihlava | MČR+MSR Offroad Trial 27.-28.10. Slovácko |

5.2.2018 večer došlo k havárii v serverovně a odnesla to část databáze. Bohužel ji není možné obnovit. Takže část příspěvků za nějakou poslední dobu chybí. Za komplikace se omlouvám. Komanche.
Dočasně nefunguje registrace uživatelů. Během února to bude vyřešeno.

zapojení CB

Máte nějaký vychytávky na autě? Nebo se je chystáte udělat? Nebo ste je někde viděli a chcete o nich pokecat?
Avatar uživatele

Autor tématu
CeroMa
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 39
Registrován: Čt 30.12.2010, 18:46
Témata: 0
Stav: Offline

zapojení CB

Příspěvekod CeroMa » Pá 11.05.2012, 10:47

Ahoj,
Koupil jsem si vysíláčku midland 220 a k tomu anténu od sirio turbo 2000. Umístění anteny i CB už mám vymyšleno. Chci se zeptat kam připojit CB na zdroj, zda na baterku nebo stačí k zasuvce od zapalovače. Pokud k zásuvce, potřebuju tam dávat další pojistku ??
Kudy nejlépe vést kabel k anténě u Y61 ?? Jak zapojit PL konektor na kabel od antény ?? stačí jen nasunout konektor a zaizolovat nebo ho napajkovat ??
Po připojení vím, že musím seřídit anténu,(už mám člověka kterej to dělá a umí)mužu ale cb vyzkoušet zda funguje, před tím než ji seřídim ??(myšleno zda je dobře zapojená na zdroj elektřiny ??
Jaký je rozdíl ve vysílání AM/FM/LCR ?? Předem děkuji za odpověď a moc se omlouvám, za zbytečné dotazy.

Avatar uživatele

skudr
značkový genetik
Příspěvky: 8615
Registrován: So 29.03.2008, 21:26
Témata: 11
Auto: Pájo I 2,5TD BIG, Pájo I 2,6 benál Jacikchár
Místo/Bydliště: Stod
Věk: 34
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod skudr » Pá 11.05.2012, 10:54

že je dobře zapojen zdroj vyzkoušet můžeš, zapnout to možeš i bez anteny. Vysílání bez ní bych nedoporučoval....No a v čechách je povolený pouze FM 40kanálů na 27mega, takže CB s AM, není u nás určitě homologovaný a kupodivu s tím může bejt problém i s PČR, dokonce sem to i zažil.
Upozornění!!! Jestliže výše uvedený příspěvek Vám připadá jako DEBILNÍ KEC, jste evidentně PRAHÁK co nám má jistě co říct

Jsem výkvjetem tohoto fóra :smich:

Minibagr, odtahy viewtopic.php?f=55&t=82119&p=1356723#p1356723

Avatar uživatele

Frankie
Staroffrouďák
Příspěvky: 16180
Registrován: Út 26.07.2005, 23:45
Témata: 340
Auto: nepotřebuju auto, to má každej co má do prdele díru
Věk: 50
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Frankie » Pá 11.05.2012, 10:56

CeroMa » pát 11.05.2012, 10:47 napsal:Ahoj,
Koupil jsem si vysíláčku midland 220 a k tomu anténu od sirio turbo 2000. Umístění anteny i CB už mám vymyšleno. Chci se zeptat kam připojit CB na zdroj, zda na baterku nebo stačí k zasuvce od zapalovače. Pokud k zásuvce, potřebuju tam dávat další pojistku ??
Kudy nejlépe vést kabel k anténě u Y61 ?? Jak zapojit PL konektor na kabel od antény ?? stačí jen nasunout konektor a zaizolovat nebo ho napajkovat ??
Po připojení vím, že musím seřídit anténu,(už mám člověka kterej to dělá a umí)mužu ale cb vyzkoušet zda funguje, před tím než ji seřídim ??(myšleno zda je dobře zapojená na zdroj elektřiny ??
Jaký je rozdíl ve vysílání AM/FM/LCR ?? Předem děkuji za odpověď a moc se omlouvám, za zbytečné dotazy.

ad 1) kdyby jsi hledal je to tu tsíckrát
ad 2) pokud jsi nikdy nezapooval CB, neletoval PL konektory ti radím aby jsi to nechal někomu kdo to umí

důvod je jednoduchý, CB jsou velmi choulostivé a i když vše uděláš dobře, tak nenaladěná anténa ti koncový zesilovač upeče
Fuck all, it is better to live

Avatar uživatele

Frankie
Staroffrouďák
Příspěvky: 16180
Registrován: Út 26.07.2005, 23:45
Témata: 340
Auto: nepotřebuju auto, to má každej co má do prdele díru
Věk: 50
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Frankie » Pá 11.05.2012, 10:59

skudr » pát 11.05.2012, 10:54 napsal:že je dobře zapojen zdroj vyzkoušet můžeš, zapnout to možeš i bez anteny. Vysílání bez ní bych nedoporučoval....No a v čechách je povolený pouze FM 40kanálů na 27mega, takže CB s AM, není u nás určitě homologovaný a kupodivu s tím může bejt problém i s PČR, dokonce sem to i zažil.
neblbni chlape, zaklíčovat bez antény je stejnej efekt jako vysílačku přejet autem, navíc některé stanice po zapnutí svévolně krátce zaklíčují což je funkce procesoru a ověřování funkce, takže zapojovat a zapínat bez připojené antény je fakt vo průser to slovo nedoporučoval bych úplně změnil,
vím že to myslíš dobře, ale pak si to přečte nějakej chytrolín a upeče stanici a bude ti nadávat
Fuck all, it is better to live

Avatar uživatele

Pepa11
Legenda fóra
Příspěvky: 1483
Registrován: So 29.08.2009, 11:51
Témata: 1
Místo/Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Pepa11 » Pá 11.05.2012, 11:02

CeroMa » pát 11.05.2012, 10:47 napsal:Ahoj,
Koupil jsem si vysíláčku midland 220 a k tomu anténu od sirio turbo 2000. Umístění anteny i CB už mám vymyšleno. Chci se zeptat kam připojit CB na zdroj, zda na baterku nebo stačí k zasuvce od zapalovače. Pokud k zásuvce, potřebuju tam dávat další pojistku ??
Kudy nejlépe vést kabel k anténě u Y61 ?? Jak zapojit PL konektor na kabel od antény ?? stačí jen nasunout konektor a zaizolovat nebo ho napajkovat ??
Po připojení vím, že musím seřídit anténu,(už mám člověka kterej to dělá a umí)mužu ale cb vyzkoušet zda funguje, před tím než ji seřídim ??(myšleno zda je dobře zapojená na zdroj elektřiny ??
Jaký je rozdíl ve vysílání AM/FM/LCR ?? Předem děkuji za odpověď a moc se omlouvám, za zbytečné dotazy.

Zdroj 12v zapoj zvlašť na baterku, zapojovaní do zapalovače nedopočuji mohlo by se naskytnou rušení. Jinak pojistka by měla být n originál kabeláži. Pokud ji nemáš pojsitka je jasná věc. Kudy vest kabel ti neřeknu Y61 neznám a navíc si nenapsal umístění atény takže těžko radit. :D Podrobnější návod letovaní konektorů
http://ok1ike.c-a-v.com/soubory/pajeni_pl259.htm
http://www.radio-foto.net/radio/konektory.php
Jinak ano vysílačku klidně můžeš zapnout(krátce) ale NEVYSÍLAT.
V ČR se použivá jen FM. Pepa

Avatar uživatele

Frankie
Staroffrouďák
Příspěvky: 16180
Registrován: Út 26.07.2005, 23:45
Témata: 340
Auto: nepotřebuju auto, to má každej co má do prdele díru
Věk: 50
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Frankie » Pá 11.05.2012, 11:11

Pepa11 » pát 11.05.2012, 11:02 napsal:Jinak ano vysílačku klidně můžeš zapnout(krátce) ale NEVYSÍLAT.
Pepa
například stanice Alinco některé typy, po zapnutí provádějí test jehož součástí je klíčování tedy vysílání, bez antény se u nich pravidelně odpálí koncák
myslím že rady co tu dáváme by měly být všeobecné protože to nečte jen ten který se dotazuje, tedy rady který pomůžou všem
Fuck all, it is better to live

Avatar uživatele

Zappa
Věčnej rejpal
Příspěvky: 3124
Registrován: Stř 15.04.2009, 19:48
Témata: 0
Místo/Bydliště: Pod Leinbruckem doprava.
Věk: 48
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Zappa » Pá 11.05.2012, 11:43

Jasný, nezapínej bez antény. Taky k čemu, ne? Jestli chceš vidět jak svítí displej, tak se mrkni na krabici. Když budeš chtít něco slyšet nebo říct, musíš mít anténu a pokud možno naladěnou. Jinak s těmi anténami to platí téměř u všech vysílacích zařízení, nejen u CB. Nemáš připojenou anténu, tak si s tím nehraj! Míněno s vysílačkou.
Potěšení je na vaší straně.

Avatar uživatele

skudr
značkový genetik
Příspěvky: 8615
Registrován: So 29.03.2008, 21:26
Témata: 11
Auto: Pájo I 2,5TD BIG, Pájo I 2,6 benál Jacikchár
Místo/Bydliště: Stod
Věk: 34
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod skudr » Pá 11.05.2012, 12:16

Frankie » pát 11.05.2012, 10:56 napsal:
CeroMa » pát 11.05.2012, 10:47 napsal:Ahoj,
Koupil jsem si vysíláčku midland 220 a k tomu anténu od sirio turbo 2000. Umístění anteny i CB už mám vymyšleno. Chci se zeptat kam připojit CB na zdroj, zda na baterku nebo stačí k zasuvce od zapalovače. Pokud k zásuvce, potřebuju tam dávat další pojistku ??
Kudy nejlépe vést kabel k anténě u Y61 ?? Jak zapojit PL konektor na kabel od antény ?? stačí jen nasunout konektor a zaizolovat nebo ho napajkovat ??
Po připojení vím, že musím seřídit anténu,(už mám člověka kterej to dělá a umí)mužu ale cb vyzkoušet zda funguje, před tím než ji seřídim ??(myšleno zda je dobře zapojená na zdroj elektřiny ??
Jaký je rozdíl ve vysílání AM/FM/LCR ?? Předem děkuji za odpověď a moc se omlouvám, za zbytečné dotazy.

ad 1) kdyby jsi hledal je to tu tsíckrát
ad 2) pokud jsi nikdy nezapooval CB, neletoval PL konektory ti radím aby jsi to nechal někomu kdo to umí

důvod je jednoduchý, CB jsou velmi choulostivé a i když vše uděláš dobře, tak nenaladěná anténa ti koncový zesilovač upeče


Docu kůwa a jak jí naladit bez klíčování? dyk abych jí naladil, tak moším s PSW metrem klíčovat abych viděl jak na tom jsem...
Upozornění!!! Jestliže výše uvedený příspěvek Vám připadá jako DEBILNÍ KEC, jste evidentně PRAHÁK co nám má jistě co říct

Jsem výkvjetem tohoto fóra :smich:

Minibagr, odtahy viewtopic.php?f=55&t=82119&p=1356723#p1356723

Avatar uživatele

Pepa11
Legenda fóra
Příspěvky: 1483
Registrován: So 29.08.2009, 11:51
Témata: 1
Místo/Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Pepa11 » Pá 11.05.2012, 12:18

skudr » pát 11.05.2012, 12:16 napsal:
Frankie » pát 11.05.2012, 10:56 napsal:
CeroMa » pát 11.05.2012, 10:47 napsal:Ahoj,
Koupil jsem si vysíláčku midland 220 a k tomu anténu od sirio turbo 2000. Umístění anteny i CB už mám vymyšleno. Chci se zeptat kam připojit CB na zdroj, zda na baterku nebo stačí k zasuvce od zapalovače. Pokud k zásuvce, potřebuju tam dávat další pojistku ??
Kudy nejlépe vést kabel k anténě u Y61 ?? Jak zapojit PL konektor na kabel od antény ?? stačí jen nasunout konektor a zaizolovat nebo ho napajkovat ??
Po připojení vím, že musím seřídit anténu,(už mám člověka kterej to dělá a umí)mužu ale cb vyzkoušet zda funguje, před tím než ji seřídim ??(myšleno zda je dobře zapojená na zdroj elektřiny ??
Jaký je rozdíl ve vysílání AM/FM/LCR ?? Předem děkuji za odpověď a moc se omlouvám, za zbytečné dotazy.

ad 1) kdyby jsi hledal je to tu tsíckrát
ad 2) pokud jsi nikdy nezapooval CB, neletoval PL konektory ti radím aby jsi to nechal někomu kdo to umí

důvod je jednoduchý, CB jsou velmi choulostivé a i když vše uděláš dobře, tak nenaladěná anténa ti koncový zesilovač upeče


Docu kůwa a jak jí naladit bez klíčování? dyk abych jí naladil, tak moším s PSW metrem klíčovat abych viděl jak na tom jsem...

jojo svatá pravda ale on myslel bez antény jakože bez záteže. V tom doctor pravdu že bez záteže nekličovat.
Ale jinak kratké zakličovaní s nenaladěnou anténou ničemu nevadí.

Avatar uživatele

Frankie
Staroffrouďák
Příspěvky: 16180
Registrován: Út 26.07.2005, 23:45
Témata: 340
Auto: nepotřebuju auto, to má každej co má do prdele díru
Věk: 50
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: Re: zapojení CB

Příspěvekod Frankie » Pá 11.05.2012, 12:30

Pepa11 napsal:
skudr » pát 11.05.2012, 12:16 napsal:
Frankie » pát 11.05.2012, 10:56 napsal:ad 1) kdyby jsi hledal je to tu tsíckrát
ad 2) pokud jsi nikdy nezapooval CB, neletoval PL konektory ti radím aby jsi to nechal někomu kdo to umí

důvod je jednoduchý, CB jsou velmi choulostivé a i když vše uděláš dobře, tak nenaladěná anténa ti koncový zesilovač upeče


Docu kůwa a jak jí naladit bez klíčování? dyk abych jí naladil, tak moším s PSW metrem klíčovat abych viděl jak na tom jsem...

jojo svatá pravda ale on myslel bez antény jakože bez záteže. V tom doctor pravdu že bez záteže nekličovat.
Ale jinak kratké zakličovaní s nenaladěnou anténou ničemu nevadí.

Tak jsem to myslel:!:

Odesláno z mého GT-P1000
Fuck all, it is better to live

Avatar uživatele

skudr
značkový genetik
Příspěvky: 8615
Registrován: So 29.03.2008, 21:26
Témata: 11
Auto: Pájo I 2,5TD BIG, Pájo I 2,6 benál Jacikchár
Místo/Bydliště: Stod
Věk: 34
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod skudr » Pá 11.05.2012, 12:42

Jo tak teď už si rozumíme :pivo:
Upozornění!!! Jestliže výše uvedený příspěvek Vám připadá jako DEBILNÍ KEC, jste evidentně PRAHÁK co nám má jistě co říct

Jsem výkvjetem tohoto fóra :smich:

Minibagr, odtahy viewtopic.php?f=55&t=82119&p=1356723#p1356723

Avatar uživatele

Pepa11
Legenda fóra
Příspěvky: 1483
Registrován: So 29.08.2009, 11:51
Témata: 1
Místo/Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Pepa11 » Pá 11.05.2012, 12:59

skudr » pát 11.05.2012, 12:42 napsal:Jo tak teď už si rozumíme :pivo:

:vino: :pivo:

Avatar uživatele

čibuk
Diskuzní bůh, vládce guruů
Příspěvky: 851
Registrován: Út 28.07.2009, 19:59
Témata: 9
Věk: 49
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod čibuk » Pá 11.05.2012, 15:24

Namontuj si stanici.Připoj jí přímo na svorky baterie,namontuj si anténu,kabel od antény natáhni nejkratším cestou k cb,a zajeď za někým co tomu rozumí a dodělá tito.
Nepiju,jen občas dezinfikuji svá vnitřní zranění.

Avatar uživatele

Pechy
Staroffrouďák
Příspěvky: 13402
Registrován: Pá 26.01.2007, 15:22
Témata: 26
Auto: Nissan Patrol GR Long
Místo/Bydliště: Východ Čech
Věk: 44
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Pechy » Pá 11.05.2012, 15:34

co se týká antén Sirio, řady Turbo, tak ty jsou naladěný většinou už přesně od výrobce ... montovali jsme cca 20ks řady 2000 a výše a vždy to technikovi, co k němu jezdím na ladění ukázalo, že je vše ready ... podle mě to jsou jedny z NEJ antén na offy, pokud jsi si koupil model s kluzným kloubem ... sám používám S.T. 5000 a je to bomba, ale luxusně chodí už i ta 2000 nebo 3000 :pivo:
GR.......to je postoj, ne zkratka
Wozembouch Offroad Team
NÁHR. DÍLY Y60 - tel.: +420 608 86šest 26osm
web: http://www.wozembouch.cz
email: wozembouch1@seznam.cz

Avatar uživatele

Pepa11
Legenda fóra
Příspěvky: 1483
Registrován: So 29.08.2009, 11:51
Témata: 1
Místo/Bydliště: Zlínský kraj
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Pepa11 » Pá 11.05.2012, 16:41

Pechy » pát 11.05.2012, 15:34 napsal:co se týká antén Sirio, řady Turbo, tak ty jsou naladěný většinou už přesně od výrobce ... montovali jsme cca 20ks řady 2000 a výše a vždy to technikovi, co k němu jezdím na ladění ukázalo, že je vše ready

no tak to nemůžu souhlasit..
ono totiš záleží na umístěni antény. Originál je anténa nastavená na idealní podmínky.


Vrátit se na “Modifikace, úpravy vozů”



Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Miky_CZ a 4 hosti