OBLEČENÍ go-offroad - VÁNOČNÍ AKCE |

Silvestrovská OFFlava + EXPEDICE po Vysočině 2017/2018 (29.12.-1.1.) |

Nové nahrávání fotek: Pod odesílacím oknem je "Přidej obrázek do článku". Je tam český průvodce... Komanche

zapojení CB

Máte nějaký vychytávky na autě? Nebo se je chystáte udělat? Nebo ste je někde viděli a chcete o nich pokecat?

Zip89
nováček
Příspěvky: 4
Registrován: Čt 03.09.2015, 18:03
Témata: 0
Auto: Fiat Punto
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Zip89 » Pá 04.09.2015, 18:19

Tak jsem napsal na prodejnu a tam mi odpověděli, že jí musím naprogramovat, stejně jako všechny ostatní profi vysílačky které prodávají. Tak bych se chtěl zeptat jestli by se našel někdo ze severu Čech, který by mi s tím pomohl. Díky :-)

Avatar uživatele

TOMRS
Legenda fóra
Příspěvky: 1471
Registrován: Čt 16.08.2007, 13:42
Témata: 11
Auto: Nissan Pickup Ultimate
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod TOMRS » Ne 06.09.2015, 7:56

Ono to zas nie je taká veda,ja som teda programoval len ručky od Intek, v PC sa ti otvorila taká tabuľka,kde si si vpísal požadované frekvencie k jednotlivým kanálom, súbor uložíš a odošleš do vysielačky.
Ludia požadujú aby ich život mal nejaký zmysel, život má presne toľko zmyslov, koľko sme ochotný doň vložiť. H. Hesse


ok2mtm
Diskuzní Guru
Příspěvky: 278
Registrován: Čt 05.11.2009, 11:50
Témata: 2
Auto: LR Discovery 2 a LR Defender 130
Místo/Bydliště: Olomouc
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod ok2mtm » Út 08.09.2015, 8:29

Jinak přeloženo do čestiny potřebuješ programovací kabel na propojení té vysílačky s PC, program ve kterém se to programuje, vědět co tam vlastně všechno chceš naprogramovat (nejsou to jenom kmitočty) a umět s tím programem. Pro jednorázové použití je nerozumnější najít někoho, kdo ti to udělá.
Drobek - Discovery II TD5 pro ženu, Blufínek - Defender 130 TD5 na ježdění s dětma a mě zbyl už zase jenom Ford Mondeo
608600360


Brutaltruth
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 26
Registrován: Pá 13.01.2012, 7:50
Témata: 3
Auto: Jeep Grand cherokee 4,7 V8
Stav: Offline

Re: Zapojení CB

Příspěvekod Brutaltruth » Út 08.09.2015, 12:50

Zip89 napsal:Ahoj, chtěl bych se zeptat jestli by mi někdo z vás mohl pomoct s menším problémem. Koupil jsem si vysílačku Intek MX-8000 UHF a magnetickou anténu na auto. Jenže po zapnutí je slyšet jen šum a když je v dosahu PMR vysílačka tak nic neslyším ani nemohu odpovědět. Tak bych se chtěl zeptat, co s tím mám dělat, abych mohl přijímat a vysílat? Díky za radu a případnou pomoc.


A víš o tom že když s tímhle budeš vysílat na PMR že si zaděláváš na slušný problém ?? tato stanice na PMR kmitočtech nemá co dělat a bohužel ani na sdílených frekvencích. Jak tě napadlo si něco takového drahého koupit ?

Avatar uživatele

lontree
Diskuzní Guru
Příspěvky: 291
Registrován: Po 03.03.2014, 19:29
Témata: 9
Auto: Červená krabice s bílou krabicí na střeše :-)
Místo/Bydliště: Třinec
Věk: 34
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod lontree » Stř 09.09.2015, 12:57

ladama napsal:lontree: technické údaje 26,960-27,400 je právě ta polská norma. To v závorce (26,965-27,405) je CZ, resp. norma pro ostatní Evropu. Poláci to prostě mají jinak. Tabulka zde http://www.cbmonitor.cz/cb_frekvence/fr ... hp?c=Cesko Ta vysílačka TTi TCB-550 je multinorm, to znamená, že jde v menu přepnout na jinou normu, tzn. bude ti hrát i v CZ. Já bych se na to vybodnul, koupil bych něco jednoduchého tady. Čím míň funkcí, tím líp.


Tak jsem nedal na radu zkušených a pěkně jsem se vypekl. Koupil jsem tu TCB-550 z odkazu a až doma zjistil, že je to nějaká upravená verze jen pro PL. Nefungovalo tlačítko SCAN/FM/AM kterým se zároveň i přepínají normy (přidržením a zapnutím stanice). Myslel jsem nejprve, že je to nějaká závada, tak jsem kouknul dovnitř a hned vedle místa, kde je přiletovaný jeden z kontaktů od toho tlačítka byl přerušený tišťák - myslel jsem že byl odloupnutý oxidací (na všech kontaktech byla oxidace), ale teď už vím, že to bylo úmyslně přerušené. Po přepájení začalo tlačítko fungovat, dalo se přepnout na všechny normy a FM. Tak jsem nastavil EC a FM a zkoušel jestli to funguje. Bohužel ačkoliv stanice vysílá i přijímá tak výkon je velmi malý a ikdyž jsem byl jen pár desítek metrů od volaného zobrazilo to příjem ale jen velmi slabě něco zachrastilo v reproduktoru. Totéž když jsem vysílal - ukázalo mu to příjem ale prakticky nic neslyšel. Když to připojil na SV metr ukazovalo to výkon asi 2W (anténu měřil taky a je OK).
Když naladím PL normu a AM krásně chytám polské kamioňáky :(
Netuší někdo jestli se to dá nějak řešit aby fungovala ve všech pásmech (primárně je tento model multinorm) nebo je to nesmysl a mám se jí zbavit?
Teď na cestu do Černé Hory (jedu v pátek) to už asi nestihnu nijak vyřešit, tak se asi s kolegou který má taky multinorm naladíme na PL normu abychom se slyšeli.

Avatar uživatele

lopan123
Staroffrouďák
Příspěvky: 6418
Registrován: Čt 25.11.2010, 21:06
Témata: 24
Auto: Mitsubishi L300 4WD 2,5td
Místo/Bydliště: Hlinsko aneb daleko všude
Věk: 37
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod lopan123 » Stř 09.09.2015, 13:57

Tam je problém s tím odskokem o 5MHz. Ten tuner to nepřelouská.
A musí to jít.
A kdyby ne, tak 604840492

Avatar uživatele

Graf
Diskuzní bůh, vládce guruů
Příspěvky: 703
Registrován: Po 12.08.2013, 21:07
Témata: 17
Auto: Pajero Sport 2.8 "DRAKKAR"
Místo/Bydliště: Bydlím v autě a parkuju kolem Zlína
Věk: 30
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Graf » Ne 14.02.2016, 11:11

Dotaz na zkušenosti.. Lidi, co máte anténu na konci auta na hagusu a vedle toho ohrádku se světly.. Jak vám to funguje? Stíní to hodně ta ohrádka? Co na to protiváha? Je potřeba točit auto kvůli dosahu vysílání? Příjem bude asi v pohodě, ne? Díky.. :indian:

Prostě nějak tak podobně..

Obrázek
Nordic bastard.. Střízlivý sem nelezu.. A rád straším lidi..

Avatar uživatele

Graf
Diskuzní bůh, vládce guruů
Příspěvky: 703
Registrován: Po 12.08.2013, 21:07
Témata: 17
Auto: Pajero Sport 2.8 "DRAKKAR"
Místo/Bydliště: Bydlím v autě a parkuju kolem Zlína
Věk: 30
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Graf » Po 15.02.2016, 9:11

No tááááák..
Nordic bastard.. Střízlivý sem nelezu.. A rád straším lidi..

Avatar uživatele

hush
Diskuzní Guru
Příspěvky: 542
Registrován: Pá 24.03.2006, 20:26
Témata: 28
Auto: Pajero Sport 2,5 TD 73 kW /motor by Karlito/
Místo/Bydliště: Vyškov
Věk: 38
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod hush » Po 15.02.2016, 9:20

Pokud nechceš vysílat dálkově tak bych to neřešil. Na běžnou vzdálenost se v klidu dovoláš. Při montáži použij PSV metr a v klidu :-)

Avatar uživatele

Graf
Diskuzní bůh, vládce guruů
Příspěvky: 703
Registrován: Po 12.08.2013, 21:07
Témata: 17
Auto: Pajero Sport 2.8 "DRAKKAR"
Místo/Bydliště: Bydlím v autě a parkuju kolem Zlína
Věk: 30
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Graf » Po 15.02.2016, 9:29

Tak max na těch 10km.. Spíš jsem chtěl vědět, jestli kvůli protiváze budu teoreticky vysílat na jednu stranu auta dál a na druhou míň.. Takže pro nějaké vysílání na delší vzdálenost točit auto po směru.. Ale to už spíš laboruju..
Nordic bastard.. Střízlivý sem nelezu.. A rád straším lidi..

Avatar uživatele

Graf
Diskuzní bůh, vládce guruů
Příspěvky: 703
Registrován: Po 12.08.2013, 21:07
Témata: 17
Auto: Pajero Sport 2.8 "DRAKKAR"
Místo/Bydliště: Bydlím v autě a parkuju kolem Zlína
Věk: 30
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Graf » Po 15.02.2016, 9:31

Jo, a další věc jen tak z prdele.. Rádio na to bude mít asi lepší příjem než sériová anténa, co? Nechci splitter, ale kdyby to fungovalo, tak bych koupil ještě jednu anténu.. :indian:
Nordic bastard.. Střízlivý sem nelezu.. A rád straším lidi..

Avatar uživatele

hush
Diskuzní Guru
Příspěvky: 542
Registrován: Pá 24.03.2006, 20:26
Témata: 28
Auto: Pajero Sport 2,5 TD 73 kW /motor by Karlito/
Místo/Bydliště: Vyškov
Věk: 38
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod hush » Po 15.02.2016, 9:39

Myslím, že klasická anténa do auta se zesilovačem je lepší volba než CB anténa.

Avatar uživatele

Edgar
Staroffrouďák
Příspěvky: 22372
Registrován: Út 03.03.2009, 20:12
Témata: 47
Věk: 37
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Edgar » Po 15.02.2016, 10:11

Mi ten rozbočovač signálů pro cb a radio chodil jak vino.

Avatar uživatele

Graf
Diskuzní bůh, vládce guruů
Příspěvky: 703
Registrován: Po 12.08.2013, 21:07
Témata: 17
Auto: Pajero Sport 2.8 "DRAKKAR"
Místo/Bydliště: Bydlím v autě a parkuju kolem Zlína
Věk: 30
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Graf » Po 15.02.2016, 10:12

Jsem to chtěl na frajeřinu, víš jak.. Dvě antény, ať je co lámat :kapsy:
Nordic bastard.. Střízlivý sem nelezu.. A rád straším lidi..


Mattyfu
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 57
Registrován: Út 30.11.2010, 20:40
Témata: 0
Auto: Range Rover Classic
Stav: Offline

Re: zapojení CB

Příspěvekod Mattyfu » So 04.02.2017, 19:02

Zdar, dostal jsem cb- čko spolu s magnetickou anténou co má cca 70 cm vejšku. Cb je formula 1, namontoval jsem to do břichoplazky, bohužel mi skoro nic nechytá a to mě dárce říkal, že se byl schopný s touto sestavou domluvit skrz celou Prahu. Kde by mi jí byli schopní naladit? Nejlépe Roudnice nad Labem či Praha 9?
EX Range Rover Classic V8
EX-Hyundai Terracan
EX- Range Rover Classic VM


Vrátit se na “Modifikace, úpravy vozů”



Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Nejsou tu žádní registrovaní uživatelé a 3 hosti