Kalendář - "blížící se akce" (nahoře pod logem fóra): do kalendáře lze vkládat termín akce přímo autorem tématu v sekci poježdění a závody.

Forum aktualizovano, info zde: viewtopic.php?f=26&t=92206#p1712259
Moznost prispeni na chod fora: viewtopic.php?f=3&t=66082

aro 324 oprava

Příznivci tohodle evergreenu pište
Pravidla fóra
Inzerci si hazejte prosim dolu do sekce bazar. Tato sekce slouzi pouze pro technicke informace/rady.
Bazar: viewforum.php?f=61
(nedivte se proto, pokud zde zadate inzerat, ze ho nekdo smaze)
Avatar uživatele

Jan Skrčený
Staroffrouďák
Příspěvky: 5876
Registrován: Čt 02.02.2006, 9:51
Auto: Patrol GRY61 4.2TDI si pujčuji, Nissan Serena 2.3D, Nissan Almera 1.5
Místo/Bydliště: Benešovsko
Věk: 62
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Jan Skrčený » So 07.04.2018, 18:40

Překopíroval jsem to z fora jak jsme řešili my.
Tak další detail dořešen. Už jde otáčkoměr v budíku Takosan, Bylo vadné čidlo otáček, které je součástí tzv krabičky made in Romania jmenuje se Botosan. To čidlo je napojeno do krabičky přímo a ta je zalitá, tak , že se nedá zjistit zda je Ok.Čidlo jsem nakonec ustřihl a změřil. Jeden pol je stínění kabelu a druhý dva dráty jsou civka čidla. Bylo přerušený, nenaměřil jsem žádný odpor. Má mít cca 70 Ohm. Koupil jsem na peugeot 505 , což odpovídalo parametrům v Kelly za 480,- na slevu. Krabičku Botosan jsem proměřil na stole , místo čidla pustil 14V stř. a zapojil ji na napajení 12V ss. výstup zapnul do rezervního budíku Takosan. Vše fungovalo , otáčkoměr okazoval 1500 ot při 50Hz zdroje což bylo OK. Tímto jsem zjistil že krabička Botosan je OK. Pak přišlo k připojení čidla na autě. Vše OK, otačkoměr fachá.
Snímač otáček klikové hřídele DELPHI
Objednací kód: DF SS10731-12B1

Obrázek
Obrázek


Když auto tak jedině 4 x 4 nyní si pujčuji Patrol GRY61 4.2TDI a ARO už mi nesmí do baráku.


Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Stř 18.04.2018, 11:54

Potřebuje udělat rozvody na andoria 3 jak povolit napínací kladku aby šel sundat nandat řemen



Avatar uživatele

Manyjak
Staroffrouďák
Příspěvky: 6149
Registrován: Ne 09.04.2006, 16:46
Auto: Aro 324 TD a další
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Manyjak » Stř 18.04.2018, 21:12

Je tam jediná matka . H.




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Čt 19.04.2018, 7:28

To Joo myslel sem jak ho vyhnout aby šel nandat řemen za tu matku to vyhnout nejde nebo to je přireznuty



Avatar uživatele

Manyjak
Staroffrouďák
Příspěvky: 6149
Registrován: Ne 09.04.2006, 16:46
Auto: Aro 324 TD a další
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Manyjak » Ne 22.04.2018, 19:46

Povolíš matku, zatlačíš na kladku/povolíš řemen , utáhneš matku. Máš to volný, vyměníš řemen, povolíš matku, kladka ti ho napne/případně jí dle potřeby trochu pomůžeš/ dotáhneš matku a hotovo. Nerozumím co je na tom k nepochopení. H.




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Út 24.04.2018, 21:32

joo v poho laboroval sem zbytečně myslel sem že ta kladka funguje jinak ale dik je to hotovy




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Út 08.05.2018, 23:02

tak potřubuju poradit začal jsem dělat horní uložení předního ramene a ejhle po montáži mě dře zajištovací matka o rám tak nevíte někdo jak to tam má bejt :ramena: přikladam obrázek jak to dře a za druhe jak na výměnu předních tlumiču
Obrázek

Obrázek



Avatar uživatele

Manyjak
Staroffrouďák
Příspěvky: 6149
Registrován: Ne 09.04.2006, 16:46
Auto: Aro 324 TD a další
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Manyjak » Út 08.05.2018, 23:10

Tos tam snad nedal zpátky te zničenej čem co je na tý fotce? H.




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Út 08.05.2018, 23:27

noo tenhle je z druhý strany a ten sem zkoušel a de tam normálně a zničenej je jak ? to že je ubroušenej ? ale to nevysvětluje proč je ten druhej ke strane a dře



Avatar uživatele

Manyjak
Staroffrouďák
Příspěvky: 6149
Registrován: Ne 09.04.2006, 16:46
Auto: Aro 324 TD a další
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Manyjak » Út 08.05.2018, 23:58

silentmam napsal:noo tenhle je z druhý strany a ten sem zkoušel a de tam normálně a zničenej je jak ? to že je ubroušenej ? ale to nevysvětluje proč je ten druhej ke strane a dře
Možná vysvětluje, pokud je podobně zničenej, tak se nemá guma o co opřít a natáhnul si čem do futra a proto ti třeba víc kouká. Dyť ten čep neni ani kulatej a ani nemá hrany na opření toho siledbloku. Jinak z tý fotky kde to drhne neni nic vidět. H.




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Stř 09.05.2018, 9:11

No Čep do futra natáhnout nejde tam je to furt stejně Čep je na pevnou přišroubování k ramu hejbe se jen rameno asi sem ho dal obráceně ale připadalo mě že je na obě strany stejnej a to ubrani že je origo ale raději se mrknu po nějakém jiném a ještě k odklon kola jak by to měl o bejt vypadlo na mě hromada podložek nějaký origo nějaký dělaný
Obrázek



Avatar uživatele

Manyjak
Staroffrouďák
Příspěvky: 6149
Registrován: Ne 09.04.2006, 16:46
Auto: Aro 324 TD a další
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Manyjak » Stř 09.05.2018, 20:25

Máš pravdu on se nepovytáhne čem, ale zdeformuje rameno. Opotřebovanej je určitě. Se ti to dotýká možná proto, že tam nemáš správně podložky, dělá se s nima nejen odklon, ale i záklon.Odklon si můžeš orientaččně udělat na olovnici zavěšenou zvenku u kola, když se provázek nahoře dotýká dole by měl bejt tak cenťák od gumy. Jinak bude potřeba po dokončení dojet na geometrii někam kde to uměj. H.




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Pá 11.05.2018, 21:13

Manyjak napsal:Máš pravdu on se nepovytáhne čem, ale zdeformuje rameno. Opotřebovanej je určitě. Se ti to dotýká možná proto, že tam nemáš správně podložky, dělá se s nima nejen odklon, ale i záklon.Odklon si můžeš orientaččně udělat na olovnici zavěšenou zvenku u kola, když se provázek nahoře dotýká dole by měl bejt tak cenťák od gumy. Jinak bude potřeba po dokončení dojet na geometrii někam kde to uměj. H.
noo tak proběhla znova rozborka a jinak to tam nejde ale vrátil jsem tam všechny podložky co tam někdo dal a čep s matkou se oddálil natolik že je mimo a nedřel by tim ale je velke odklon a kola do A (jak to kdo máte aby to bylo dobře) a k těm podložkam měl by bejt stejnej počet na obouch šroubech?



Avatar uživatele

Manyjak
Staroffrouďák
Příspěvky: 6149
Registrován: Ne 09.04.2006, 16:46
Auto: Aro 324 TD a další
Věk: 49
Kontaktovat uživatele:
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od Manyjak » Pá 11.05.2018, 21:44

Kola maj bejt mírně do V/odklon/.Do A je to špatně/příklon/. Sem ti psal jak to máš porientačně změřit. Podložky vyjdou na každym autě jinak, podle toho jak to Rumun vyrobil a jak se provozem zdeformovaly držáky a ramena. Podložkama se dělá nejen odklon, ale i záklon. H.




Autor tématu
silentmam
Pokročilý diskutér
Příspěvky: 104
Registrován: Po 17.02.2014, 18:56
Auto: Aro 324
Stav: Offline

Re: aro 324 oprava

Příspěvek od silentmam » Pá 11.05.2018, 21:49

noo tak to tam prostě zkusim nějak napáchat a pak zkusim ten odklon jak to pude ještě se zeptam horní kulak jak ho sundat z těhlice spodní matku sem povolil a furt tam drží :ramena:



Odpovědět