Voda vstrekovana do sania leteckych motorov kratkodobe pomohla zvysit vykon,kedze mohli pridat na predstihu zapalovania,kedze sa akoby zvysilo oktanove cislo a aj chladnej zmesi mohol motor nasat viac.Aj to dobre cistilo spalovacie priestory.Lenze ked sa to neustrazilo,tak dosledok boli prepalene piesty...to je znama vec aj u klasickych motorov,ked dlhodobo prisavaju vodu cez jemnu strbinku a dobre ju rozprasuje.Niekto tvrdi,ze vplyvom vysokych teplot sa voda rozlozila na kyslik a vodik,niekto tvrdi,ze rozprasena ochladila nasavanu zmes a motor jej tak mohol nasat viac....ja by som sa priklanal k tej druhej verzii.
Chorche,vravime o tom istom,len pozerame z inych uhlov.To palivo v tom ladoborci bolo vyuzivane primitivne...keby dokazali vyuzit jeho skutocnu energiu,zral by par gramov denne

...ale u spalovacieho motora to je dane.K urcitej casti paliva musis dodat urcitu cast vzduchu a cim lepsie to dokazes premiesat,tym viac vyuzijes jeho energiu.Ak raz dostanes z gramu benzinu napr.100 l plynov,tak tam mozes v stopovych(lebo toho hho je tam ozaj stopove mnozstvo)mnozstvach pridavat aj kamen mudrcov,stejne ti to viac plynov neda
Cize,ked uz palit vodik,tak v clankoch a krmit elektromotor.
O tych ruskych zazrakoch som pocul tiez,ale nikdy som to nevidel v reale,ako to maju zmaknute.Sa mi zda,ze nechali prebublavat vyfukove plyny cez vodu a cast z nich potom tahali cez sanie.To by som chapal

...kto vie,s akou ''ucinnostou'' pracuju motory v gazoch a uazoch,tak chape,kolko zmesi tam leti vyfukmi von.Takze ked ju zachytia vo vode a prezenu spet cez motor,tam sa ta uspora moze prejavit.Ale u moderneho vstrekovaca ani nahodou!